EMILIE GUG * BLOG

LIDT MIG • LIDT INSPIRATION • LIDT AF HVERT

Jeg er så ‘heldig’ ikke at have en lang videregående uddannelse, derfor kunne jeg få godkendt og betalt et 6 ugers kursus af min A-kasse. Og selvom tanken om at skulle til eksamen igen faktisk var lidt skræmmende, (læs=enormt skræmmende, tænk hvis jeg ikke kunne performe 😱), så meldte jeg mig alligevel til og fik plads med det samme. Kurset hedder Digital Markedsføring og er basically et allaround kursus i alt hvad man skal vide om markedsføringen online. Og det er lige mig! Muligheden for at være kreativ og administrativ på en gang, at forene de to ting, jeg allerbedst kan lide at lave, og få papir på det ovenikøbet, ja det var ikke en svær beslutning - på trods af angsten for ikke at slå til. For den angst har jeg, tit desværre. Det er den største hemsko, udover mit perfektionistiske detalje-gen, jeg har. Noget jeg i den grad er begyndt at arbejde med, (denne blog er et godt eksempel på at springe ud i noget selvom angsten for at falde igennem er til stede), for hvad hvis jeg ‘ser’ dum ud, hvis folk griner osv. Jeg VIL blive bedre til bare at turde, på at tro på mig og på at styre mit eget liv, fremfor at lade denne angst/frygt styre det!

GUG - Skole, angst, selvværd og så om at være på toppen af verdenen!

Anyways, så er det med at gå i skole igen, helt fantastisk. Jeg mødte en masse nye mennesker, fik en masse ny viden og følte faktisk også at jeg hørte til et sted igen. Tiden som arbejdsløs og hjemmegående får altså en til at tjekke lidt ud, uanset om det er bevidst eller ej. Jeg har i hvert fald nydt at skulle nå et tog igen, at følge med myrestrømmen af mennesker der skulle på arbejde og have noget for mig selv. Noget at stå for, som ikke er hjemmet og børnene, men noget der udvikler mig som menneske og som person.

Jeg kunne uden problemer have forsat, 6 uger er alt for kort tid, alt for kort. Vi nåede lige at lære hinanden at kende, at være trygge og hygge os i hinandens selskab, og så er det slut. Slut prut. Øv.

GUG - Skole, angst, selvværd og så om at være på toppen af verdenen!

Kurset har også givet mig følelsen af at jeg er god til noget. Misforstå mig ikke, der er mange humanistiske ting jeg er god til, og virkelig god til. Men rent fagligt, så har jeg kæmpet med følelsen af ikke at være kompetent nok til de roller jeg har skulle bestride. Jeg har udført dem til punkt og prikke og skabt resultater, men selvværdet bag, ja det har vaklet. Jeg har i knap 10 år kæmpet med at skulle leve op til min egen forestilling om hvordan jeg troede jeg skulle være, om ‘bare’ at være datteren i familiefirmaet for hvem var hun at komme der og have noget at skulle have sagt. Det er vigtigt for mig lige at få understreget at jeg har aldrig fået det sagt til mit ansigt af nogen. Det HELE har ligget / ligger hos mig selv, i mit hovede.

GUG - Skole, angst, selvværd og så om at være på toppen af verdenen!

Jeg er uddannet frisør, og sidenhen generalist og autodidakt i modeverdenen. Og jeg var god til mit job, jeg forstod alle områder i forretningen og vidste hvad jeg kunne bestride og hvad jeg ikke skulle bestride. Tiderne og begivenhederne ville dog at jeg måtte stoppe og jeg gik ned, tæt på en stressdiagnose og det har kostet på selvværdet. Hvem er jeg nu? Hvad skal jeg nu? Hvad kan jeg? Jeg skal ikke være frisør igen, det har jeg prøvet, jeg skal ikke ind i familievirksomheden, hvad skal jeg så? Hvilke kompetencer har jeg og hvordan skal de bruges? Alt sammen spørgsmål jeg stadig kæmper med, men den gode slutning på dette meget lange indlæg er, at lige nu, så føler jeg mig på toppen af verden, for de 6 uger i skole har givet mig en ballast og et bevis på at jeg kan noget. Jeg kan digital markedsføring og jeg kan nu også hjælpe andre med det.

Det er en fed følelse!

knus Emilie


GUG - Skole, angst, selvværd og så om at være på toppen af verdenen!

GUG - Skole, angst, selvværd og så om at være på toppen af verdenen!

GUG - Skole, angst, selvværd og så om at være på toppen af verdenen!

I dag er det mandag i uge 7. Normalt er det vinterferie uge, men på pigernes skole er der valgfri vinterferie mellem uge 7 og uge 8. Vi har valgt uge 8 i år, ikke fordi vi skal ud og rejse (er ligesom på dagpenge, så det er der altså ikke råd til i år), men fordi det eftersigende skulle være afsindig hyggeligt at være i skole i uge 7. Skolen holder temauger disse to uger, så alle skal igennem det samme, bare på forskellige måder. På forskellige måder, fordi de er 22 elever i indskolingen ud af min. 100 elever fordelt på 0-4 klasse. Derfor bliver det uden tvivl en anderledes og helt sikkert hyggelig(-ere) uge.

Nå, pigerne er altså afleveret og nu sidder jeg hjemme og burde gå igang med min eksamens opgave, som skal afleveres på fredag kl. 12. Det er i Digital Markedsføring og på nogen måde kan denne blog jo fint passe ind i den digitale verden, men jeg kan sgu nok ikke slippe afsted med at aflevere et par indlæg, haha.

En ekstra bonus ved, at vi har valgt ferie i uge 8, er så pludselig også, at jeg ikke har de 3 piger hjemme, og at jeg nu har dagtimerne for mig selv og min eksamensskrivning...som jeg går i gang med lige om lidt....😉


God mandag til jer og god ferie til dem der har det☃️

Det er jo sjældent sådan, at alt er skidt, og vi ved jo alle sammen også, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Det ændrer dog ikke på, at det noogen gange kan føles som om, at der kommer meget skidt i rap.😅 Siden jeg lukkede min lille frisør biks føles det som om det ingen ende vil ta’, at den ene udfordring tager den næste, nogle fysiske, nogle økonomiske, nogle hverdags udfordrende og andre både og 😳


gug-skrotbil-intet er så skidt-godt for noget andet

Denne gang var det så min lille bil, den var gal med, helt gal med. Den skulle til mekaniker for at gøres klar syn inden på tirsdag, og alt var tilrettelagt og timet og bilen blev afleveret og jeg cyklede hjem i solskin. Det var en dejlig dag ☀️...indtil mekaniker Jens så ringede med den klare og iskolde besked, "din bil er død, helt død! -det kan simpelthen ikke betale sig at lave noget som helst på den, sorry".


Så var det nok lige jeg så sådan her ud:

gug-skrotbil-intet er så skidt-godt for noget andet

Og så var der jo ikke rigtig noget at gøre....Jeg stoler på Jens, jeg har haft mange besøg hos ham. Men hele situationen var jo dum, jeg jo er på dagpenge, så bare det at skulle have den fixet og til syn måtte gerne først have været om et år, sådan rent økonomisk. Nu stod jeg jo så i en helt anden situation, jeg skulle have skrottet min bil og finde en ny bil...første tanke, det bliver dyrt det her! Dernæst, shit min bil skal skrottes, og det skal faktisk gå hurtigt!

For fordi jeg havde udskudt hele denne rep+syns situation til sidste øjeblik (bilen skulle enten synes eller afmeldes inden på tirsdag, ellers ville jeg få en bøde) (og ja det betyder jeg var ude i nr. 2 indkaldelse), så var det om at finde en skrothandler, der var effektiv, da jeg fik den besked fra Jens.


Google hjalp mig og jeg fandt en skrotmand, en rigtig sød skrotmand endda, og effektiv, så skal du nogensinde bruge en skrotmand, så kan jeg anbefale dem fra Avedøre Autoophug som så også er miljøgodkendt i forhold til de nye regler for skrot..jesus en lille opringning fra Jens åbnede en verden om skrot og Skat og miljø og NemId som jeg ikke kendte til...men hey, så ved jeg også noget om det nu :-D


Hov, nu kom jeg vist ud på et sidespor, tilbage til fokus :) .....Skrotmanden (som han underskriver sig som i sine sms'er) var nemlig effektiv. Jeg ringede ved 14tiden og dagen efter kl 05.45ish var han der for at hente bilen. BUM.

Jeg havde, som han sødt at instrueret mig i, været inde på borger.dk og anmelde min bil til skrot og valgt ham på listen, og så var min del overstået og samme dag som min bil blev hentet, fik jeg besked i min e-boks om, at bilen var afmeldt, skrottet og at jeg ikke længere ejede en bil. YEAH....skriver jeg, med en vis form for ironi, for jeg skal have en anden bil snart! Prøv at bo på 'landet', have 3 børn og en mand, der pt læser en HD og dermed ikke er hjemme et par dage om ugen, og netop på de dage, hvor der er kørsel til højre og venstre, og så ikke have en 'mor-bil' til det ramasjang..det har jeg prøvet og det er både dyrt (off.transport), tidskrævende, og stressende og glem det der med at få lavet lektier eller aftensmad i en bus eller i et tog. Nej der skal desværre en bil til for at få logistikken til at gå op. 💸


gug-skrotbil-intet er så skidt-godt for noget andet

Men heldigvis, så er der jo så også lige den ekstra lille krølle på historien, at mekaniker Jens i selvsamme telefon samtale, sagde at det eneste, han kunne gøre for at hjælpe mig, var at tilbyde mig en af hans biler til 8000kr. En nysynet top fixet Ford Mondeo til 8000kr. Jeg var lidt paf, for jeg hørte jo bare "død" og "8000kr", så sagde bare “tak, det vil jeg lige tænke over.“ Det har jeg nu gjort (og undersøgt) og jeg vælger simpelthen at tro på at Jens har tænkt at min gamle bil var for dyr i reparationer og for dum en investering for mig, og at det ville hjælpe mig at bytte den ud, for stort set samme pris, med en anden gammel og bedre bil. At han, så også kommer af med en bil, er sikkert også meget godt, men jeg tror på, at han kunne have fået mere for den på anden vis, og at hans hjerte løb af med sig pga min sidste tid, sammen med Jens.

Jeg har fået skiftet 8 lys på skrotbilen, lukket luft i til koblingen, er punkteret 2 gange, har lappet dæk med min mand, kørt rundt med skum i dækket, piftet og fyldt dækket igen tre gange og cyklet rundt med dumme dæk, fået veninder til at køre mig rundt med disse dæk og fået andre til at køre til Lyngby til ballet med datteren og så videre. Og Jens har hørt på alt det her gennem de sidste 3-6 uger, så måske vil han i virkeligheden bare 'af med mig' for en periode. Haha.

Uanset hvad, så ringede jeg til ham og sagde ja, selvom jeg ikke har set bilen endnu, jeg aner simpelthen ikke, om den er sort, sølv eller måske gul, om det er en stationcar eller sedan eller hvad de forskellige typer kan hedde MEN jeg får (formentlig) en bedre gammel og nysynet bil på mandag og jeg slipper for at skulle hele møllen med gammel-bil-jagt igennem igen. Så jeg er glad og lettet og håber at heldet er med mig denne gang i 2020! At der denne gang er noget godt efter noget skidt 🙏🏼🍀


Uanset hvad, så bliver det trods alt ret spændende at se hvad jeg skal køre rundt i på mandag af 😅😂🙏🏼


God weekend derude!

Emilie