EMILIE GUG * BLOG

LIDT MIG • LIDT INSPIRATION • LIDT AF HVERT

Hårmyter - sande eller falske?

Opdateret: 28. jan. 2020

Der findes utallige af hårmyter, så listen kan blive lang. Her er dog 7 af de mest gense:


gug-hårmyter

HÅRET VOKSER HURTIGERE, HVIS DET BLIVER KLIPPET JÆVNLIGT.


Falsk. Hår vokser omkring 1-1,5cm om måneden, uanset om du får det klippet eller ej.

Klipper du det jævnligt, vil det dog reducerer spaltede spidser, som vil få dit hår til at se sundere og tykkere ud. Dermed, hvis du vil have længere hår, skal der ikke klippes så meget af, når du sidder hos frisøren og følelsen af længere hår vil hurtigere komme. Men at få jævnlige klipninger vil dog desværre ikke få dit hår til at vokse hurtigere.gug-hårmyter

HÅRVASK HVER DAG ØDELÆGGER HÅRET.


Sandt, til dels. Hvornår og hvor tit du vasker dit hår er fuldstændig op til dig. Dog vil daglig hårvask fjerne både hårets og hovedbundens naturlige olielag, som kan resultere i at hovedbunden begynder at overproducer talg, det naturlige olielag. Det gør, at mange kommer ind i ond cirkel af konstant hårvaskeri, fordi håret føles fedtet, hvilket så kun bliver værre pga daglige hårvaske med skrappe shampooer og efterfølgende brug af varmeredskaber og produkter.


gug-hårmyter

HIVES ET GRÅT HÅR UD, SÅ KOMMER DER FLERE.


Falsk. Hver hårsæk kan reproducere sig efter at have været blevet plukket, uanset farven, men at hive grå hår ud er en dårlig idé, da at gøre dette for meget, kan forårsage skaldede pletter, så vær opmærksom!


gug-hårmyter

HÅR HAR GODT AF AT BLIVE FRISERET 100 GANGE OM DAGEN.


Falsk. Håret har godt af at blive friseret, bevares :) Det fordeler den føromtalte olie fra hårrødderne og ud i længderne, men 100 gange er alt for meget og unødvendigt.

gug-hårmyter

SKÆL SKYLDES DÅRLIG HYGIEJNE


Falsk. Skæl skyldes hverken tør hovedbund eller dårlig hygiejne, men er en infektion af fx. eksem eller allergi i hovedbunden. Skæl af den slags kan kun fjernes med en svampedræbende shampoo.


gug-hårmyter

HVIS DU SÆTTER HÅRET OP NÅR DET ER VÅDT, GIVER DET SVAMP I HOVEDBUNDEN.


Sandt. Uanset hvor ubehageligt det end lyder så er risikoen for det til stede. Det våde hår vil ligge som en fugtig dyne på din hovedbund og det skaber i yderste tilfælde grobund for svamp og måske også en sur, grim lugt. Hovedbunden kan holde sig våd og varm længere tid end du tror.

Tip. er du typen der vasker håret om aftenen så sørg for dit hår er tørt inden du sover, for de våde hårstrå bliver også meget slidt af at gnide mod hinanden en hel nat.


gug-hårmyter

HOVEDBUNDSMASSAGE KAN GØRE DIT HÅR STÆRKERE.


Sandt. Hovedbundsmassager sætter gang i blodcirkulationen, som især modvirker hårtab. Det strammer de hårmuskler, der holder fast i håret. Og så er det jo bare noget af det bedste der findes :-)