EMILIE GUG * BLOG

LIDT MIG • LIDT INSPIRATION • LIDT AF HVERT

...intet er så skidt at det ikke er godt for noget andet....håber jeg✨

Opdateret: 17. feb. 2020

Det er jo sjældent sådan, at alt er skidt, og vi ved jo alle sammen også, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Det ændrer dog ikke på, at det noogen gange kan føles som om, at der kommer meget skidt i rap.😅 Siden jeg lukkede min lille frisør biks føles det som om det ingen ende vil ta’, at den ene udfordring tager den næste, nogle fysiske, nogle økonomiske, nogle hverdags udfordrende og andre både og 😳


gug-skrotbil-intet er så skidt-godt for noget andet

Denne gang var det så min lille bil, den var gal med, helt gal med. Den skulle til mekaniker for at gøres klar syn inden på tirsdag, og alt var tilrettelagt og timet og bilen blev afleveret og jeg cyklede hjem i solskin. Det var en dejlig dag ☀️...indtil mekaniker Jens så ringede med den klare og iskolde besked, "din bil er død, helt død! -det kan simpelthen ikke betale sig at lave noget som helst på den, sorry".


Så var det nok lige jeg så sådan her ud:

gug-skrotbil-intet er så skidt-godt for noget andet

Og så var der jo ikke rigtig noget at gøre....Jeg stoler på Jens, jeg har haft mange besøg hos ham. Men hele situationen var jo dum, jeg jo er på dagpenge, så bare det at skulle have den fixet og til syn måtte gerne først have været om et år, sådan rent økonomisk. Nu stod jeg jo så i en helt anden situation, jeg skulle have skrottet min bil og finde en ny bil...første tanke, det bliver dyrt det her! Dernæst, shit min bil skal skrottes, og det skal faktisk gå hurtigt!

For fordi jeg havde udskudt hele denne rep+syns situation til sidste øjeblik (bilen skulle enten synes eller afmeldes inden på tirsdag, ellers ville jeg få en bøde) (og ja det betyder jeg var ude i nr. 2 indkaldelse), så var det om at finde en skrothandler, der var effektiv, da jeg fik den besked fra Jens.


Google hjalp mig og jeg fandt en skrotmand, en rigtig sød skrotmand endda, og effektiv, så skal du nogensinde bruge en skrotmand, så kan jeg anbefale dem fra Avedøre Autoophug som så også er miljøgodkendt i forhold til de nye regler for skrot..jesus en lille opringning fra Jens åbnede en verden om skrot og Skat og miljø og NemId som jeg ikke kendte til...men hey, så ved jeg også noget om det nu :-D


Hov, nu kom jeg vist ud på et sidespor, tilbage til fokus :) .....Skrotmanden (som han underskriver sig som i sine sms'er) var nemlig effektiv. Jeg ringede ved 14tiden og dagen efter kl 05.45ish var han der for at hente bilen. BUM.

Jeg havde, som han sødt at instrueret mig i, været inde på borger.dk og anmelde min bil til skrot og valgt ham på listen, og så var min del overstået og samme dag som min bil blev hentet, fik jeg besked i min e-boks om, at bilen var afmeldt, skrottet og at jeg ikke længere ejede en bil. YEAH....skriver jeg, med en vis form for ironi, for jeg skal have en anden bil snart! Prøv at bo på 'landet', have 3 børn og en mand, der pt læser en HD og dermed ikke er hjemme et par dage om ugen, og netop på de dage, hvor der er kørsel til højre og venstre, og så ikke have en 'mor-bil' til det ramasjang..det har jeg prøvet og det er både dyrt (off.transport), tidskrævende, og stressende og glem det der med at få lavet lektier eller aftensmad i en bus eller i et tog. Nej der skal desværre en bil til for at få logistikken til at gå op. 💸


gug-skrotbil-intet er så skidt-godt for noget andet

Men heldigvis, så er der jo så også lige den ekstra lille krølle på historien, at mekaniker Jens i selvsamme telefon samtale, sagde at det eneste, han kunne gøre for at hjælpe mig, var at tilbyde mig en af hans biler til 8000kr. En nysynet top fixet Ford Mondeo til 8000kr. Jeg var lidt paf, for jeg hørte jo bare "død" og "8000kr", så sagde bare “tak, det vil jeg lige tænke over.“ Det har jeg nu gjort (og undersøgt) og jeg vælger simpelthen at tro på at Jens har tænkt at min gamle bil var for dyr i reparationer og for dum en investering for mig, og at det ville hjælpe mig at bytte den ud, for stort set samme pris, med en anden gammel og bedre bil. At han, så også kommer af med en bil, er sikkert også meget godt, men jeg tror på, at han kunne have fået mere for den på anden vis, og at hans hjerte løb af med sig pga min sidste tid, sammen med Jens.

Jeg har fået skiftet 8 lys på skrotbilen, lukket luft i til koblingen, er punkteret 2 gange, har lappet dæk med min mand, kørt rundt med skum i dækket, piftet og fyldt dækket igen tre gange og cyklet rundt med dumme dæk, fået veninder til at køre mig rundt med disse dæk og fået andre til at køre til Lyngby til ballet med datteren og så videre. Og Jens har hørt på alt det her gennem de sidste 3-6 uger, så måske vil han i virkeligheden bare 'af med mig' for en periode. Haha.

Uanset hvad, så ringede jeg til ham og sagde ja, selvom jeg ikke har set bilen endnu, jeg aner simpelthen ikke, om den er sort, sølv eller måske gul, om det er en stationcar eller sedan eller hvad de forskellige typer kan hedde MEN jeg får (formentlig) en bedre gammel og nysynet bil på mandag og jeg slipper for at skulle hele møllen med gammel-bil-jagt igennem igen. Så jeg er glad og lettet og håber at heldet er med mig denne gang i 2020! At der denne gang er noget godt efter noget skidt 🙏🏼🍀


Uanset hvad, så bliver det trods alt ret spændende at se hvad jeg skal køre rundt i på mandag af 😅😂🙏🏼


God weekend derude!

Emilie